2015. 07. 22.

A cél: hiánytalan (ha-ha...) utipakk egy laza, belföldi hosszúhétvégére 4 fő részére

1. Kérd meg a családodat, hogy tapintatosan hagyjanak magadra ezzel a feladattal. Persze, mindenki szedegesse össze azokat a dolgokat, amiket mindenképpen szeretne magával hozni... – mert legalább addig sem zavarnak téged az „alkotásban”. De például apa és gyerekek számára tökéletes elterelő feladat: állítsák össze ők az utazós játék-részleget. Lehetőleg a nappaliban. :-)

2. Nincs értelme napokkal előbb nekilátni a nagy feladatnak. Tapasztalatom szerint pontosan ugyanannyi dolog marad otthon, ha az ember egy teljes napig húzza a csomagolást – mindent jól átgondolva –, mint ha intenzív 40-45 perc alatt összedobja a pakkot. Utazni szeretek, bőröndöt pakolni utálok. Szóval én a magam részéről jobban szeretem összeszorítani a fogam és gyorsan túlesni rajta, mint napokig húzni és sétálgatni a ruhastócok között.

3. Ne szerénykedj: hozd a legnagyobb bőröndötöket. Kelleni fog.

4. Nincsenek előre összeírt, standard listáim a csomagoláshoz. Nálam az vált be, hogy végigjárom kronológiai sorrendben a napunk helyszíneit, gondolatban lejátszom a teendőket, és mindent bepakolok, ami a kezem ügyébe kerül.

5. Legyen azért kéznél egy papír és egy toll, és mindent azonnal jegyzetelj le, ami átvillan az agyadon „csaknehogyelfelejtsembetenni” címszóval. Ha akkor és ott leírod, tényleg nem fogod elfelejteni. Egyéb esetben de. (Nálunk gyakori szereplő a listán például a telefontöltő.)

6. Nincs olyan, hogy lecsukhatatlan bőrönd! Ess neki még egyszer: préseld, lapítsd, tuszkold, rángasd, teljes testtel, térddel, körömmel. Menni fog, hidd el! A teljesen reménytelennek tűnő esetek is megadják magukat előbb-utóbb!

7. A bőrönd már egyben, a nehezén túl vagy. A másik elengedhetetlen utazási kellék egy strandtáska méretű nagyobb alapdarab. Ez mindent elnyel, amit a bőröndből kifelejtettél. Mert nyilván kifelejtettél, az ember mindig kifelejt. És nincs az az isten, hogy a nagy küzdelmek árán lecsukott bőröndöt újra kinyissuk... Erre a plusz táskára is úgyis szükség lesz: a nyaraláson aztán tényleg ebben hurcibálhatod a strandcuccokat:-)

8. Nincs arra esély, hogy tiszta, rendes állapotban hagyd otthon a lakást. Ne állítsd magad reménytelen elvárások elé. Ha a szemetet levitted és nem maradt bűzölgő mosatlan edény, teljesítetted a teljesíthetőt.

9. Ha megúsztad négy visszafordulás alatt, istenkirálycsászárnő vagy!!!

10. Az teljesen normális, ha az első fél óra alatt nem szóltok egymáshoz a férjeddel. Jobb is ez így mindenkinek. Nyugalom. Ahogy nő a távolság az otthonotoktól, úgy csökken az elindulás körüli agybaj okozta stressz és feszültség. Ha addig sem beszéltek, nem fogtok összeveszni. Ennél jobban... :-)

És akkor a végére fogadjátok szeretettel ezt a kis szemléltető videót a legutóbbi utazásunkról! :-)

Kellemes csomagolást mindenkinek!