Dzsém és a születésnapja

Piroskás és Nyuszi

Piroskás és Nyuszi

emeletes traktor

emeletes traktor

Dzsém – igen, ne lepődjetek meg, pontosan így írja a nevét – most ünnepli a születésnapját. Az ötödiket. És mint minden szülinaposnak, természetesen neki is tartanak a barátai szülinapi zsúrt. A helyszín még nem tisztázott: egy biztos, hercegnős bulija lesz egy szép kertben, sok-sok virág között, és lesznek ott még nyuszik is. Sok-sok cuki – nem, egészen pontosan „cukiiiiiiii” – nyuszi. Dzsém egyébként egy „purcus” házban lakik – jelentsen ez bármit. Próbálom azért kutatni a szó jelentését, és arra jutok, hogy valami olyasmit jelenthet, hogy takaros, csinos.
A party helyszínére emeletes traktor szállítja a vendégeket: érkezik egy tigris, egy cica, egy zsiráf és egy bárány is. Sőt, képzeljétek, egy varázsló is eljött a bulira, egy nagyon nagy varázsló, de sajnos ő nem fért fel a traktorra, és ez első körben okozott egy kis diplomáciai fennakadást. Szerencsére időben kiderült, hogy Dzsém anyukájának van egy repülőgépe, ezért ő érte tudott menni, sőt, a tehenet és a bálnát is végül ő fuvarozta – tekintettel arra, hogy ők is lekésték az emeletes traktort.
A purcus kis ház valóban nagyon takaros, egy aprócska hiányossága, hogy nincs ablaka. Ennek egy nagyon egyszerű és prózai oka van: az ablakot be kellett építeni az emeletes traktorba. Van viszont egy hatalmas tetőkertje tele virágokkal – ideális helyszín a szülinapi zsúrhoz, itt kezdenek hát gyülekezni az állatok.
Még a szomszéd lovardából is átnéznek a haverok: Piroskás, a szürke paci – senkit ne tévesszen meg a neve – és Rózsika... egy pillanat, legyen inkább Nyuszi. Igen, a zsemlemorzsa színű lovacska neve Nyuszi.
Nyuszi és Piroskás egy nagyon fontos lóversenyre készülnek egyébként, és bár egész délután a „pörgésugrást” kellene gyakorolniuk, Dzsém szülinapjára természetesen mindent félbehagynak.
Tökéletes nap ez az ünneplésre. Még felhő sincs az égen, ami eltakar... egy pillanat... Egy felhő mintha mégis... Vagy ez nem is felhő...??? Uramisten!!!! Ez egy DINOSZAURUSZ!!! Döngő léptekkel közelít a tetőkert felé... Szinte éjjeli sötétség borul az ünneplőkre... Nyitja a száját... Fogai élesen csillannak a szülinapi gyertyák fényében... Állkapcsa megfeszül... és hammmmmmmmmm... bekapja az emeletes tortát!!!
Szerencsére csak azt. A bulinak vége.

Imádok legózni a gyerekeimmel:-)

Kattintsatok: