2015. 12. 09.

Az elmúlt hetekben többször is előfordult hogy közösen sütöttünk-főztünk Micivel és Vencivel. Mézeskalácsban például verhetetlenek vagyunk:-)

Az teljesen általános, hogy az én kiskuktáim ott sertepertélnek körülöttem, amikor főzök, de az egészen más, amikor kifejezetten közös mű elkészítésére vállalkozunk. Ennek pedig van 5 aranyszabálya – szerintem:

1.     Ne kezdj neki éhes gyerekkel!

2.     Ha mégis – én pl. rendszeresen elkövetem ezt a hibát –, gondoskodj 2-3-szoros mennyiségről a hozzávalókból.

3.     Csak olyan helyen lássatok munkának, ahol nem kell percenként pánikrohamot kapnod a kosz és a foltok miatt, mert úgysem megúszható, hogy térdig járjatok a végére a ragacsban. Éppen ezért sütiztünk mi is legutóbb a studibölcsiben...:-)

4.     Az alkotás célja soha nem a végeredmény. Mindig legyen B-terv, hogy mit adsz enni a gyereknek a közösen készített étel helyett...

5.     Rövid, könnyű recepteket válassz, mert a meló 2/3-adánál úgyis elfogy a türelem, neked pedig a rajtad csimpaszkodó, éhes és nyűgös gyereket egyensúlyozva, fél kézzel kell befejezned az alkotást...

 

Legutóbb Mici barátnője, Szonja is becsatlakozott a sütikészítésbe. Ők pancsoltak, én meg felvettem, az eredményt itt láthatjátok:-)

https://vimeo.com/148300145