A nyíregyházi LEGO gyárban jártunk!

Van egy játék, ami nem csak a gyerekeimet tartja lázban gyakorlatilag csecsemő koruk óta, de bennünket, szülőket is. (Kell-e írnom, hogy szintén kicsi korom óta vagyok rajongója ezeknek a színes kockáknak...) És egyszerűen nem értem, hogyan, de pár hónappal ezelőttig, fogalmam sem volt, hogy a világon található 5 LEGO gyár közül az egyik éppen itt van Magyarországon, Nyíregyházán! Úgyhogy némi szervezkedés után egy kellemes nyári délutánon felnyaláboltunk Edina barátnőmmel a gyerekeket, Micit, Vencit, Szonját és Borsit, hogy bepillantsunk a kulisszák mögé...
Hatalmas élmény volt! Kis túlzással azóta is ott állok tátott szájjal a gépsorok előtt, és nem elsősorban azért, mert hipnotikus élmény látni a fröccsöntő gépeket, amint ontják magukból a LEGO kockákat. Hanem azért, mert olyan jó szellemű és világszínvonalú az egész komplexum, hogy azt mindenhol mutogatni kéne. 
Én most megteszem, mert ha már annyira belejöttünk a vlogolásba, itt is bele-beleforgattam a túránkba, szóval általunk most ti is láthatjátok, hol és hogyan készül a játék, ami nem hiányozhat szinte egy gyerekszobából sem. 

 

Ui: Óriási köszönet Siket Lórántnak, a LEGO kommunikációs vezetőjének a türelmes és alapos tárlatvezetésért, és a LEGO csapatának, hogy lehetővé tették nekünk a bejutást! És még egy gondolat: olyan jó érzés megbizonyosodni arról, hogy ez a játék azért is ilyen jó, mert ilyen jó szellemben készítik. Az az érzés, amit a LEGO kockák üzennek, a készítés legelső percétől olvad bele a műanyagpasztába, mert jó hangulat lengi be magát a gyárat is. Örülök, hogy láthattam élőben is!

Nóri